Клизмата възстановява червата до естествената им форма и функция

chervaОбикновено човек съдържа по стените на червата си няколко паунда фекална маса, която може да създаде констипация, емоционални смущения и представлява добра среда за развитието на болестотворни бактерии. За да се помогне за решаването на този проблем, може да се приготви дезинтоксикираща напитка от ленено семе и семена от psyllium и бентонит, течна глина. Тази рецепта е прекрасна за прочистване на дебелото черво, тъй като глината абсорбира токсините, а семената набъбват във водата и почистват стените на червата.

Друга полезна техника е клизмата. Тази терапия внимателно изминава червата с помощта на вода, въведена в тях в малки количества на отделни интервали. Водата преминава през цялата дължина на червото. При този процес старите натрупвания от фекална маса се отделят и изхвърлят. Често пъти тази маса е била свързана с червата в продължение на много години и съдържа милиони бактерии. Докато не се отстрани, представлява идеална болестотворна среда.

Клизмата възстановява червата до естествената им форма и функция, така че храната да бъде по-лесно абсорбирана и елиминирана, състоянието на кожата се подобрява и раздразнителността, умората и констипацията изчезват. Здравото дебело черво означава здраво тяло.