Като обичаш някого, покажи му това

loveСъществува разлика между това да обичаш някого и да му покажеш, че го обичаш. Поведението с което показваме на друго лице, че ни харесва, влюбени сме в него или пък го обичаме, може да се приеме като сигнал за любов.

Сигналът на любовта може да бъде голям жест, така на пример да подариш на някого нещо голямо или да направиш нещо за него. Но този сигнал може да бъде и от безброй малки сигнали, които се случват перманентно по време на комуникацията с човека когото обичате. Проблемът със сигналите на любовта е в това, че не съществува общоприет списък с тези сигнали. Както не съществува общоприета формула за любов, така не съществува и сигнал за любов, който всеки би приел като демонстрация на любов. Различните хора имат различни дифиниции за любовта и затова те я показват по различен начин. Именно заради това очакват и по различен начин другото лице да демонстрира любовта си. А понякога сигналите са такива, че въобще не приличат на любовни.
На пример на момичетата в пети клас много трудно им е да приемат, че момчето което непрекъснато я бута всъщност е влюбен в нея. Също така и на пълнолетното момиче трудно е да приеме, че онова момче, което презрително я гледа всъщност силно е заинтересован от нея.
Затова не стига само да обичаш някого, а трябва да му покажеш по онзи начин, по който ще разбере, че е обичан. А по някога този негов или нейн начин е различен от начина по който обикновено показваме любовта си. Има много недоразумения в които хората се чувстват необичани или недостатъчно обичани, независимо от това, че партньорът наистина ги обича. Те може да бъдат предотвратени като се помисли за начина по който един на друг да покаже любовта и как всеки един от тях би желал да му бъде показана тази любов. Някой показва любовта и иска тя да му бъде показана под формата на красиви думи, други чрез прегръдки, за трети истинският сигнал на любовта е времето прекарано заедно. Има и такива, които показват любовта си с изпълнение на желание на любимия и такива които очакват подаръци. Думи, прегръдки, време, изпълнение на желания, подаръци, според Гари Чапмън, авторът на книгата „Пет езика на любовта“, това са всъщност основните пет езика на любовта. Затова ако някой по време на връзката се чувства необичан, нека да погледне с кой език на любовта може да говори и кой език иска да чуе в своята връзка. /БГНЕС