Кампанията „Алкохолът е лош шофьор”

alkoholat, алкохол, шофиорПредставители на МТИТС участваха днес в официалното стартиране на кампанията „Алкохолът е лош шофьор“,  засвидетелствайки категоричната  подкрепа към този род кампании.

Акцент в програмата бе даден на важността и нуждата от повече такива обществени кампании. Присъстващите бяха обединени около идеята, че само когато институциите и гражданското общество си подадат ръка в борбата с безотговорното шофиране, могат да бъдат постигнати реални резултати. Гостите бяха запознати с предприетите от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията мерки срещу шофирането в нетрезво състояние.

Това е второто издание на социалната акция за отговорно шофиране „Алкохолът е лош шофьор“. Кампанията е провокирана от големия брой пътнотранспортни произшествия в България. Тя има за цел да покаже по достъпен начин негативното и пагубно влияние на алкохола върху поведението на пътя и с това да допринесе за промяна и намаляване броя на тежките катастрофи вследствие шофиране в нетрезво състояние.

Официален старт на кампанията беше даден със специално събитие на картинг писта в кв. „Дианабад“.