Камионът за Хаити с дрога е задържан при българо-румънска операция

Българският шофьор, превозвал хероин в камион с помощи за Хаити, е бил задържан при съвместна операция на българската и румънската полиция, съобщи за БГНЕС говорителят на МВнР Весела Чернева.

Тя обясни, че мъжът е задържан на ГКПП Вършан на границата между Румъния и Унгария. Той е бил следен от тръгването му от България, през цялата територия на Румъния до залавянето му на границата, обясни Чернева.
БГНЕС припомня, че по-рано днес румънските власти заловиха стотина килограма хероин, скрити в български тежкотоварен камион, транспортиращ помощи за Хаити, съобщи румънската полиция. Властите открили дрогата в момент, когато камионът се готвел да прекоси границата с Унгария на път за Белгия. Полицаите с помощта на специално обучено куче намерили пакетите с наркотика, скрити в бутилките на спирачната система, се уточнява в полицейско комюнике. Румънските власти са започнали разследване. Българският шофьор е заподозрян в международен трафик на дрога и рискува наказание от 25 години затвор. /БГНЕС