Камен Ситнилски: Убийството на Боби Цанков е заради насочване на свидетели срещу Маргините

Боби Цанков е убит, защото е насочил прокуратурата да намери свидетели срещу братята Маргини. Те са го поръчали, за да се прекъсне връзката към свидетелите. Такава е основната версия за убийството на скандалния радиоводещ, по която работи прокуратурата. Това съобщи заместник главният прокурор Камен Ситнилски в предаването „Афера“ на Дарик Радио. Основната дейност на Цанков е била свързана с престъпния свят, а писането на книги и воденето на радиопредавания е имало за цел да обслужва престъпната му дейност.

„Убийството е свързано с последните действия на Боби Цанков по желанието му да сътрудничи на прокуратурата – не да свидетелства, а да подпомогне прокуратурата с намиране на свидетели. Той самият беше установил контакт с наши прокурори, на които беше посочил лица, които евентуално биха могли да дадат сведения за двамата братя. Затова смятаме, че той е бил обект на техния интерес и е бил убит, за да може по този начин да се прекъсне всякаква връзка с други евентуални свидетели“, каза Синтилски.

Работи се и по версии за евентуални други поръчители – дали пряко или косвено, свързани с Маргините или действащи самостоятелно. „Проверили сме камерите, проверили сме пътя на оттеглянето на извършителите, но зимните условия, начинът на облекло, бързината на оттеглянето и подходът на оттеглянето не позволяват да направим някои по-категорични изводи засега“, заяви заместник-главният прокурор.

Предстои и борбата с организираната престъпност на „елите якички“ – икономическа, митническа, данъчна, в сферата на политиката, допълни Камен Ситнилски./КРОСС/