КАЛОЯН

Значение и произход на името: хубавият Иван (от гръцки)

Характер и съдба: човекът с това име често е самоуверен, а и околните очакват това от него. Дори когато душата му е изпълнена с мъчителни съмнения, енергията на името го подтиква да играе тази роля.

Калоян е спокойна и малко самовглъбена личност. Един от главните му недостатъци е прекалената предпазливост, което е особено нежелателно в любовните и финансовите въпроси. Освен това е склонен да се отнася покровителствено с околните, макар че самият той никак не понася чуждото покровителство. От конфликти го спасява присъщата му дипломатичност.

Името не предразполага към излишна активност, което понякога може да направи човека нерешителен. От друга страна, това позволява на Калоян да не хаби енергия напразно и да контролира добре действията си. Ако се случи нещо непредвидено, той обикновено успява да оцени трезво положението и да намери най-разумния изход. Това качество е незаменимо при ръководна работа, ето защо мнозина, на-

речени така, се занимават с обществена дейност или бизнес.

Харесва интелигентни, деликатни жени. В брака е неотстъпчив, не се занимава с „женска“ работа. Обича децата и им отделя много време и внимание.

Особености на общуването с него: уравновесе-ността и дипломатичността на Калоян съвсем не означават, че е склонен да търпи и да прощава всичко. Напротив, той понася доста зле ударите по самолюбието си и често помни обидите цял живот.

Астрологични данни. Зодиакален знак: Лъв. Планета: Юпитер. Цвят на името: тъмночервен. Камък-талисман: рубин. Растение: благороден лавър (дафиново дърво). Животно: прилеп. Щастлив ден: не деля.

Имен ден: 7 януари – Св. Йоан Кръстител (Ивановден).