Как да съчетаваме цветовете

1. Белите ризи подхождат с всичко

Когато няма надежда вдигаме бял флаг, така е и в обличането. Когато всичко друго не става, вадим бялата риза и положените се оправя. Ако пък не сте сигурни за това как да съчетаете цветовете отново викнете на помощ добрата, стара, бяла риза! За нея не важат модните тенденции или възрастта – тя е винаги актуална и може да ви послужи при всякакъв повод ако я облечете с подходяща пола или панталон за случая, разбира се.

2. Сивото подхожда за експерименти


Сивото е цвят, с който можете да експериментирате – не толкова официален. колкото черното, но може да ви свърши много добра работа и за строга делова вечеря. Ако пък искате да сте с ярка блуза просто добавете сива пола или панталон и ще се получи перфектна комбинация. Освен това носи и много екстравагантни аксесоари, защото е изчистено и семпло.

3. Различни нюанси на една цветова гама

Един от най-добрите начини да изглеждате добре в дрехите си е да облечете два или три нюанса на един цвят .Например светло зелена блуза, риза или пуловер с тъмна пола или панталон от същия цвят и обувки в близък до блузата нюанс. Най-лесно можете да разберете дали нюансите и цветовете си пасват като си ги представите на черно-бяла снимка. А можете дори да го направите нагледно – хващайте фотошопа и дерзайте!

4. Залагайте на допълващите се цветове

Това е знак за увереност и познаване на правилата н съчетаване на цветовете. Модата може да не спазва стриктно тези правила, но в ежедневието особено в деловите сфери е по-важно да направите добро впечатление с добрия вкус, отколкото с екстравагантност. Нали знаете – по дрехите посрещат… /Chudesa.net