Как да съхраняваме дрехите

Правило №1
Дрехите, които имаш намерение на носиш „тук и сега“, пази в затворен шкаф, където ще са защитени от прах и молци. Всички дрехи трябва да висят на дървени „рамена“ и в никакъв случай не на кабелни или пластмасови от химическото чистене – от това вещите безнадеждно се съсипват.

Правило №2
Вещите, които си отделила за следващия сезон или за продължително съхранение, прибери в здрави картонени кутии или големи куфари, като сложиш бележки със съдържанието им. Сгъвай дрехите минимално и при нужда слагай средства против молци.

Правило №3
Чистите неща не се съсипват. Преди да прибереш дрехите в кутии, трябва да ги изпереш или да ги занесеш на химическо чистене. Обувките изсуши и проветри добре. След това ги почисти и ги намажи с крем.

Правило №4
Чантите, коланите и шапките увий в подходяща хартия и ги подреди свободно, за да не се деформират. Обувките съхранявай в кутиите, в които си ги купила. Ако не пазиш кутиите, напълни обувките плътно с намачкана хартия, увий ги в друга хартия и ги нареди по няколко чифта в големи картонени кутии.

Правило №5
Накитите протрий с бархетна кърпа и ги сложи в различни калъфчета и торбички. Ако събереш всичко на едно място, металът ще промени цвета си, а камъните ще загубят блясъка си. /БЛИЦ