Как да станете по-добър блог писател за 30 дни само с една идея

Мечтали ли сте някога да бъдете следващият Хемингуей или Стивън Кинг?  Разбира се, за написването на блог е доста по-различно от написването на статия за списание, печат или за написването на роман.

Всички блогъри знаят, че за да привлекат внимание, всъщност се иска много повече от креативност.

Всъщност, едно проучване Microsoft установява, че технологията е намалила средната продължителност на човешкото внимание до 8 секунди, което е една секунда по-късо от това да уловиш „златната рибка“.

Няма какво да се лъжем: Да станеш по-добър блог писател или съдържател на онлайн магазин, не е лесно. Но, ако следвате някои съвети, можете да започнете с ангажиращо съдържание за по-малко от 30 дни. За целта:

Не забравяйте, че когато става въпрос за написването на блог пост, крайната ви цел е да комуникирате посланието си или идеята бързо.

Съдържанието обикновено има определена дължина, но публикациите в блога могат да варират от 300 – 5000 думи или повече. Сега е момента да научете повече за оптимизация на сайт.

Независимо от дължината на поста, все ще трябва да убедите хората. Трябва да привлечете вниманието на хората.

Ползите от блоговете са огромни. Според проучвания, писане и публикуване в блог ежедневно ще генерира по-висок външен ROI за вашия бизнес, в сравнение с оптимизиране на блоговете и фейсбук рекламиране, няколко пъти на седмица.

Напишете идеи:

Когато запишете вашите идеи, вие автоматично съсредоточавате цялото си внимание върху тях.

Спрете да виждат себе си като амбициозен писател. Има само един начин да станете писател и това е, за да започнете да пишете.

Как да започнете?

Започнете вписвайки идеи. Превърнете тази ваша стратегия в навик, като инсталирате приложение за водене на бележки, на мобилното си устройство.

Няма значение дали сте на обяд с приятели или чакате за час при лекаря – идеите се случват, през цялото време.

Например, когато участвате в конференция, използвайте вашите очи и уши внимателно, за всяка дума или жест направен дори в публиката.

Според едно академично изследване, ние често си спомняме нещата, когато сме ги вписали веднъж. Ако не успеете да напишете, вашият мозък не може да ги припомни, когато сте отчаяни се нуждаете от нова идея.

Развивайте навика да записвате идеи. Не отлагайте тази ежедневна практика, вземете си писалка и напишете идеите на момента. Разберете повече за изработка на сайт от тук.