Ремонтиране на бетон

Как да ремонтирате бетонната пътека пред къщата

Колкото повече отлагате да извършите малките ремонти в къщата и около нея, толкова по- мащабни ще стават в бъдеще. Колкото и да сте заети, предприемайте бързи мерки за отстраняване на малките повреди. Така ще поддържате добрия вид на дома си и няма да се налага да харчите огромни суми и да отделяте месеци от времето си за основни ремонти. Няма да се налага да търсите начини за изхвърляне на строителни отпадъци и за почистване след ремонта. Ето как да постъпите, когато видите пукнатина в бетона на дворната ви пътека.

http://www.kostovi.bg/izvozvane-na-otpadaci-ceni-ot-70-lv-za-sofiya/

 Почистете повредената зона

За да подготвите за ремонт една малка пукнатина, изплакнете мястото с вода и го оставете да изсъхне напълно. Също така е препоръчително да използвате стомана четка, за да отстраните всякакви свободни частици от пукнатината. Ако има някакви останат все пак още малки камъчета или частици в пукнатината или дупката, използвайте прахосмукачка, за да ги премахнете.

Нанесете спояващ разтвор

Използвайте ремонтен спояващ разтвор в специална туба за попълване на малките пукнатини, изстисквайки го в пукнатината, за да я запечатате и да предотвратите проникването на вода в бетона. С върха на тубичката загладете спойващата смес, останалото оформяне можете да довършите с ръка.

Използвайте цимент

За ремонт на по- големи пукнатини или дупки, направете една доза цимент за запушването на дупката, който можете да си купите в малки торбички, предназначени за употреба в дома. Смесете го в съответствие с инструкциите на производителя, записани на опаковката.

Закърпете по- големите дупки

Използвайки остра мистрия, притиснете бетона за изкърпване в дупките и / или изградете липсващите сегменти от бетона, а след изглаждане на бетон отстранете излишната смес. Не забравяйте, че ако краищата не са перфектни, ремонта на пукнатината, преди те да е изгладено перфектно, не е завършен и винаги може да се отвори веднага. Ако работите на ръба на басейн, дръжте подложката за цимента под зоната, върху която работите, за да хванете падаща част от цимента, преди да падне в басейна.

Запечатайте Кръпката

След като кръпката е завършена благодарение на използвания цимент, сложете циментов уплътнител, за да се предотврати навлизането на вода в ремонтираното място и повреждането й наново. Запечатването на цимента може да предотврати вредите най-бързо.