Как да премахнем излишните мазнини

Ние не просто искаме да се отървем от натрупаните с времето и така дразнещи окото ни мазнини и килограми, нали? Освен това всеки загрижен за здравето си човек иска да запази своите мускули, кости, органи и мозък незасегнати и здрави.

Искаме да намалим килограмите си!
Има един основен но и много неприятен за организма проблем когато стане на въпрос за диета с органичен прием на калории. Първата част, от тялото Ви, която е засегната е мускулната маса и тъкан, а за нещастие, последната засегната тъкан е мастната и най-вече тази мастна тъкан разположена в областта на корема. Ето защо изпитвате такива трудности с вталяването му.
Диетите с прием на малко калории са невероятна битка със самите себе си. Необходима е невероятна сила на волята за да не се подадете на глада и необходимостта от определени храни, от които се нуждае организма Ви. Това, което се случва в организма Ви когато го лишавате от храна, е че той приема това положение като криза и се приготвя за самосъхранение. Започвате да се чувствате гладни. „гладен съм” е фразата, която Ви се набива в ума в този случай.
Но това, което е още по-лошо за вашата диета от това, че възприемайки създалата се ситуация като гладуване, тялото започва да съхранява всяка приета хапка под формата на мастна тъкан.
И какво се получава тогава?! Реално наистина отслабвате според кантара, но в действителност надебелявате. И това си личи в огледалото – не никой не си прави шега с вас. Тялото Ви започва да съхранява все повече храна под формата на мазнини и започва да изразходва чистата мускулна тъкан. Мускулната тъкан тежи повече от мастната тъкан. Затова кантара Ви изкарва по леки и Ви възприемате диетата за успешна. Но когато посегнете към сантиметъра, нещата съвсем не стоят по този начин и се оказва, че сте напълнели.

Ето я и наистина нечестната част:
Ако последствията от диетата с ограничен прием на мазнини Ви се струва нечестна, то е нужно да знаете, че напълняването не е най-опасния и неприятен страничен ефект, който можете да предизвикате с диета.

Ако сте се подложили на диета с високо съдържание на въглехидрати/ гликемичен индекс и то за дълъг период от време тогава има голяма вероятност за сте получили усложнение като инсулинова нечувствителност. Ако сте безчувствени към инсулина, тогава вашия метаболизъм не може да контролира нивото на захарта в кръвта адекватно.
Да! Не до стройна и здрава фигура, а точно до такъв резултат води подлагането на диета с висок гликемичен индекс. Обработените въглехидрати и захари причиняват много рязко и бързо покачване на нивото на кръвната Ви захар (целейки се в кръвната захар). Нивото на нашата кръвна захар става прекалено ниско под влиянието на прекалено много инсулин. Ние чувстваме неистова необходимост и глад и се връщаме отново към въглехидратите.
Не след дълго е необходим все повече и повече инсулин за да се намалят тези нива докато в един момент този вариант става не функционален, което е много опасно както и сами осъзнавате.
Защо се получава така? Причината, поради която ставаме инсулино нечувствителни е прекаления прием на инсулин постоянно. Така е необходим все повече и повече инсулин за да се намалят нивата на кръвната захар, докато в един момент се оказва, че той не може вече да смогне.
Тогава мускулите стават безчувствени към инсулина и калориите престават да хранят мускулите и започват да се трупат около стомаха Ви под формата на мазнини. Първата област от тялото Ви, която започва да дебелее е коремната и тя продължава да нараства докато не спрете да консумирате този храни с висок гликемичен индекс.
Стигнете ли до този момент Вие вече сте станали зависими към въглехидрати. Изпитвате постоянна необходимост от хранене и посягате на храни с много въглехидрати, защото те са най-подходящи. Въглехидратите се отправят право към кръвната захар и поддържат въпросния цикъл в движение. На кратко, Вие сте се набутали в един омагьосан кръг.
Най изненадващото нещо в цялата история, е че ако елиминирате приема на храните с висок гликемичен индекс от своята диета можете да се справите с това чувство за необходимост от храна само за пет дена. Освен това ще можете отново да започнете да отслабвате и да свалите мазнините около корема почти веднага. Няма да се чуваствате особено гладни и няма да Ви е нужна каквато и да е сила на волята!
Ще се получи като магия. Уверете се сами! /otslabvane.us