Как да премахна брадавиците

ЕТО НЯКОИ ПОЛЕЗНИ РЕЦЕПТИ И МЕТОДИ
Размачкайте плодчета от червена офика и ги наложете с лейкопласт върху брадавиците. Или си направете компрес от силна настойка от плодовете на растението – залейте 2 супени лъжици смлени плодчета с чаша гореща вода, оставете за половин час и прецедете.

Смесете по една супена лъжица полски хвощ, бутрак, конски босилек, къпинови листа и дъбова кора. Залейте една супена лъжица от сместа с чаша гореща вода, сложете на водна баня за 20 минути. оставете за още час и половина и тогава прецедете. Налагайте през нощта върху брадавиците тампон, натопен в настойката.

Следващата рецепта ще подобри състоянието на кожата ви и ще намали вероятността от появяване на нови брадавици. Смесете по една супена лъжица коприва, шипкови плодове и плодове от касис. И още: настърган на едро ренде морков, листа от горски ягоди и боровинки. Една супена лъжица от тази смес се залива с две чаши гореща вода и се държи 15 минути на водна баня. След това се прелива в термос, престоява 2 часа и се прецежда. Приема се по половин чаша 3 пъти на ден след ядене, в продължение на един месец.

Източник: lekar.bg