Как да получите кредит

Как да получите кредит

Паричният заем е може би най-популярният вид финансови заеми в банковите организации в наши дни. Популярността му се дължи на няколко причини:

  • Потребителят има право да похарчи получените средства за всякакви нужди, без да е нужно да ги заявява и да се отчита пред банката.
  • Няма допълнителни такси за теглене на пари в брой от банкомати (както това може да се случи при издаването на някои кредитни карти ).
  • Бързина на разглеждане на заявлението и възможност за получаване на пари веднага.

Но всички тези предимства водят до някои трудности:

  • Най-често, когато става дума за банкови кредити, е необходимо да предоставите на банката допълнителни документи, потвърждаващи вашата платежоспособност или да привлечете поръчители.
  • По-високи лихвени проценти, отколкото например автомобилни заеми или ипотеки, когато банката получава закупеното имущество като обезпечение.

Но в други случаи пък банките могат да направят отстъпки и да предложат и отпуснат паричен заем без всички горепосочени затруднения. Разбира се, сумите в този случай не биха били     твърде големи.

Освен това, за да получите одобрение за кредит, често пъти не е нужно да ходите в банковия

Като цяло, за получаване на кредит, достатъчно е да направите няколко прости стъпки:

На първо място да си изберете банката, в която искате да получите кредит – при избора е най-добре да прегледате коментари на потребители.

След това е необходимо да се попълни заявление за кредит и да изчакате отговор от съответната финансова институция.

Първоначално, въз основа на въведените от вас данни, компютърната програма решава дали да обърне внимание на вашето заявление или да откаже веднага кредита.

В случай на успешен резултат, трябва да изчакате обаждане от служител, в разговора с когото ще бъдат изяснени всички нюанси на кредита. Възможно е да ви бъдат зададени и някои допълнителни въпроси, които не са фигурирали в заявлението ви за кредит. Ако искате да имате по-голям шанс за одобрение, отговорете изчерпателно.

Следващата стъпка е да изчакате одобрението и, разбира се, след това да си получите парите – на ръка, по карта или системата Ипей.

Източник:  kreditzateb.net