Как да печелим и как да губим ?

astrologiyaПредставете си, че вътре във вас има един генерал и в един миг всички трябва да се съберат около него. Всичко, което вие трябва да направите, е да надуете военната тръба и веднага частите, които воюват помежду си, ще оставят оръжията и ще се подредят зад него. Онези части от вас, които живеят в мир и може би са леко мързеливи, ще чуят зова на тръбата, ще се измъкнат от летаргията и също ще се подредят зад генерала. Когато това се случи, вие веднага започвате да се чувствате цялостни и концентрирани и ситуациите във вашия живот започват да се променят. По-важното е, че връзката ви с тези ситуации се променя. При новото положение вие можете по-ясно да видите какво да правите и действията, които ще предприемете, автоматично ще доведат до успех.

Във вашата рождена карта северният възел на Луната е този генерал. След като вие сте разбрали каква е тайната формула на обединяването и балансирането на собствения ви Аз, всичко останало е като магия и неизменно ще успявате във всяка ситуация, ако просто „не забравяте да помните“ формулата и имате желание да експериментирате, за да могат вътрешните ви характеристики, а оттам и външните ситуации да се променят във ваша полза.

В началото тези експерименти няма да са лесни. Те могат дори да всяват страх у вас. Например, ако вашият северен лунен възел е в Рак, вие не знаете, че да бъдете уязвими и да разкривате своите чувства и страхове ще бъде във ваша полза. Не сте свикнали да бъдете уязвими в миналите си прераждания, всъщност може да се чувствате сякаш ще умрете, ако действително разкриете истинските си чувства. Цялото ви същество може да се съпротивлява на това. Но ако все пак го направите, веднага ще видите промяната. Ще откриете, че нещо наистина е умряло, но това не сте вие, а страхът, който ви е изпълвал до този момент. Когато започнете да експериментирате, страховете отстъпват и вие се изпълвате с едно ново чувство на смелост и увереност. Но всичко зависи от вас. Нищо няма да се случи, ако не поемете риска; действията, изпълнени с позитивност, са лекарството срещу страховете.

Когато проучвате положението на вашия северен лунен възел, вие се вглеждате с особено внимание в основните уроци, които трябва да усвоявате през целия си живот. Следователно промените могат да не станат отведнъж. Помнете, че в мига, в който предприемете някакви стъпки в новата посока, вие се изправяте срещу навици, които са дълбоко вкоренени във вашата природа от миналите прераждания. Ето защо не бива да забравяте да правите всичко по нов начин и да вървите към промяна на неуравновесеността, която сте наследили от предишните си животи.