Как да обзаведем луксозно детска стая?

Мебелите за детска стая трябва да бъдат удобни и безопасни, да издържат на «натиск» детски игри и пакости, но преди всичко да бъдат според потребностите на детето. И не на последно място да се харесва на малчугана. Елитната детска мебел се произвежда не само от натурални, екологични и безопасни за здравето материали. Често цялата затова естествена дървесина е от кралска бреза или бук, защото те не съдържат формалдехид, които могат да предизвикат алергия у детето. На първо място трябва да поискаме от продавачите да ни покажат сертификати, потвърждаващи безвредността от производството на детската мебели от лакове и оцветители. Хубаво е също така преди да пристъпите към луксозното обзавеждане да извикате и фирма за изхвърляне на стари мебели и дребни отпадъци. Може да изисквате от такива изпълнители да използват чисти ръкавици и калцуни.

Относно матраците за предпочитане са ортопедичните модели. Преди всичко са разпространени пружинните матраци, като съществуват и комбинирани видове – пружинни матраци с напълнители. Колкото повече пружини, толкова матрака е по-хубав. В експлозивните модели всяка пружина може да бъде ръчно вшита в отделна мешка. Матракът за креватчето може да бъде еднороден или да напомня многослойна пирожка с разни напълнители. Желателно е, изработката на матрак да е само от екологично чисти материали. Надписа «био» или «еко» върху изделието предимно свидетелства за неговата безопасност не само за околната среда, но и за здравето на детето. Най-добрият пълнеж за матраците е кокосови стърготини, латекс или морски водорасли.

На практика оформлението на елитната детска мебел може да бъде различна. Най-разпространен на е ръчната изработка. Върху него тапицерията може да бъде с маршируващи войници, приказни герои или цветен орнамент. Освен това вие можете сами да избирате рисунка от каталога на производителя или да предоставите свое предпочитание. Всичките модели притежават специален състав, а дамаската ще защитава мебела от замърсяване и повреждане. И това ще бъде една невероятна мебел – единствен екземпляр, само за вашето дете. Скъпата детска мебел предимно се оформя в един и същи стил. В какъв стил да оформим детската стая? И ако в интериора присъства някакъв приказен мотив, то той ще бъде изпълнен не само в рисунки, но и представен върху отделните предмети на мебелите. Например, масата и столчетата ще бъдат по технологията  «лойд-лум».