Как да изберем сутиен?

Много е важно сутиенът да поддържа бюста на необходимото ниво. Ако купеният от вас сутиен ви е голям, той няма да е ефективен и няма да поддържа бюста ви. Ако пък си купите модел, който ви стяга може да си навредите доста.

Размерът на чашките обикновено е в номерация A, B, C, D, Е въпреки че в различни държави има различна номерация. Размерът, който носите трябва да ви служи за ориентир. Много е вероятно от един модел да имате сутиен с размер B, а от друг с размер C. Освен това не забравяйте, че при някои промени в организма е възможно да промените и размера на сутиена – след рязко отслабване може да ви се наложи да носите по-малък сутиен, в периода на бременността може да се увеличи дори с два размера.

Критерият за размера на чашките е те да са изпълнени. Ако гърдите ви се показват твърде много от сутиена, то вие се нуждаете от по-голям размер.

Презрамките не трябва да се врязват в кожата ви. Понякога се случва така, че не можете да уцелите колко стегнати да бъдат те- ако ги стегнете много, чашките се покачват и вие се чувствате некомфортно, ако пък ги отпуснете се чувствате все едно без сутиен. В този случай със сигурност сте избрали грешния модел. Чашките не бива да са прекалено твърди, защото могат да притискат бюста ви, а и не са особено удобни.

Друг критерий, по който трябва да избирате сутиена си е как пасва на гърба ви. Най-долната част на лентата трябва да е на същото ниво с предната част. Много често жените си купуват сутиени, които им стоят ужасно – с много високо качена задна част. Обикновено тези сутиени са некомфортни и не изпълняват целта си. /Figurata.com