стикери за стена

Как да залепите декоративни стикери за стена

Всеки от нас се стреми да направи къщата или апартаментът си с определена индивидуалност. Желанието за индивидуалност в случая не е самоцел. Всъщност всеки иска заобикалящият интериор да съответства на психичното му състояние и вкусове, затова много полезни са стикери за стена.

С тяхна помощ и без много усилия и разходи, можем да придадем известна жар в интериора, ако ремонтът е приключил отдавна? Декоративните стикери за стени лесно могат да се справят с тази задача.

Ето защо, след като направите своя избор, внимателно обмислете кой стикер ще украси дома ви. Къде ще се намира и накрая, как да залепите стикера на стената на правилното му място.

Винилови декоративни стикери

Най-често срещаните днес са винилни стикери за стена за интериора.

Купувайки декоративен стикер за стена, винаги може да намерите информация как правилно да залепите. Обърнете внимание и на нюансите. Те също са от значение.

Богат избор от опции – гаранция за качествен резултат

За да не губите време и да не разваляте стикера, когато го поръчвате, поискайте проба от винилов стикер и опитайте първо да го залепите. Изчакайте ден и, ако всичко е наред, не се колебайте да продължите към основната работа.

Декоративният стикер се състои от три части:

субстрат;

директно винилов стикер;

монтажен филм.

Структурата на виниловия стикер.

Изборът на метод за залепване на стикера се определя от неговия размер. Малките стикери за стена са залепени по една технология, големите по друга. Малките могат да бъдат залепени много бързо и от сам човек, големите с партньор.

Висококачественото залепване на стикери, особено големи и многокомпонентни, отнема време и търпение. Ето защо, за да получите перфектния ефект, не бързайте. Повърхността, върху която ще бъде монтиран стикерът, трябва да е чиста и суха. Може да маркирате, върху повърхността на линията, за да поставите правилно стикера в желаната позиция.

Инструкции за прилагане на стикери за стена

Малкият стикер е наистина лесен за залепване. Следвайте инструкциите стъпка по стъпка и няма да имате въпроси и проблеми.

Стъпка 1: Сгънете внимателно защитното фолио (подложката) с ръка или с пластмасова карта (често пластмасовата рекламна карта е приложена от продавача по поръчка), за да се гарантира, че самият стикер се притиска плътно към монтажния филм.

Стъпка 2: Поставете стикера, върху равна повърхност и внимателно отстранете подложката. Отстранете бавно, като се движите успоредно по повърхността на стикера. Действайки по този начин, няма да позволите на стикера да се залепи, върху монтажния филм.

Стъпка 3: Вземете стикера от краищата на монтажния филм, като монтажният филм е обърнат към вас. Фиксирайте стикера, според предварително маркираните ориентири в избрания от вас район на стената.

Стъпка 4: Сега е необходимо да се гарантира максималното прилягане на стикера към повърхността на стената. Ето защо с ръцете, както и с помощта на пластмасова карта, изгладете и натиснете стикера към повърхността на стената.

Стъпка 5: Когато изглаждате и залепвате стикера към стената, обърнете специално внимание на малките елементи на стикера. Обърнете специално внимание и в краищата на нанесения модел. Важно е плътното прилягане към повърхността.

Стъпка 6: Следващата стъпка в процеса на полагане на стикера е да премахнете монтажния филм. Премахването е подобно на премахването на основата, тоест успоредно на повърхността, като се започне от един (произволен) ъгъл.

Стъпка 7: Когато премахвате монтажния филм, трябва да внимавате и да го отстранявате бавно, бавно, за да предотвратите залепването на елементите на картината, върху монтажния филм.

Стъпка 8: Ако по време на процеса на премахване на монтажния филм забележите, че някой елемент от декоративния модел стикер се отдалечава от стената с филма, използвайте пластмасова карта или натиснете елемента с пръсти.

Стъпка 9: Отстранете изцяло монтажния филм от повърхността на чертежа на вътрешния стикер.

Стъпка 10: След като напълно премахнете монтажния филм от повърхността на декоративния стикер, вземете кърпа и внимателно натиснете, отново всички детайли на чертежа. Кърпата трябва да е без мъх!

С това завършва работата по залепването на малки стикери за стена.

Вече сте готови. Остава само да се насладите на ефекта и да помислите за други стаи във вашия апартамент, където интериорни стикери все още липсват … Тях може да изберете от онлайн магазина flaro.bg.