Какъв си според зодията част 5

Стрелец

Стрелците са изключително спокойни личности, които трудно могат да бъдат притеснени или изплашени от нещо. За съжаление, обаче при някои личности това спокойствие прераства в безгрижие и безотговорност, което ги превръща в изключително непредсказуеми и непредвидими. Благодарение на тези си качества, те са готови да се впуснат във всяко едно приключение, без значение от последствията и рисковете, които крие то.

Характерните качества, които отличават стрелците от останалите зодии са оптимизма и позитивизма, с които са настроени към всичко и всеки. Другите характерни черти, по които може да разпознаете стрелеца са решителност, остър ум и сговорчивостта им. Разбира се, има и коренно различни стрелци, които имат много ниско самочувствие и са затворени в себе си. По принцип стрелците се характеризират като знак на крайностите, при тях няма средно положение – или са много добре, или са много зле.

Добре си пасват с представителите на следните зодии: Рак, Скорпион, Везни, Дева и Овен.

Козирог

Представителите на тази зодия са изключително енергични и честни хора. Те не се спират пред нищо, докато не разберат напълно истината. Освен това те са изключително постоянни и с каквото се захванат го довършват докрай, без значение какво ще им коства това. Повечето козирози са изключително амбициозни хора и са готови да преминат през всичко и всеки, за да постигнат целта си. Това може да се приеме и като положително, и като отрицателно качество, в зависимост от случая.

Козирозите се славят със своята жизнерадостност и дълголетие. Те никога не остаряват и носят младостта в себе си. Без значение от годините, на които са, козирозите си остават млади по душа и винаги са готови за нови и нови приключения. Именно поради тази причина, е от изключително важно значение за тях да изглеждат добре. Въпреки, че не го показват и с това си действие не целят да привлекат вниманието си върху себе си, то козирозите отдават много голямо значение на външния си вид. Освен, че са суетни, те още могат да се определят като амбициозни, хладнокръвни и работливи хора, които не се отказват при най-малката трудност, пред която ще ги изправи съдбата. Небезизвестен факт, е, че козирозите добиват енергия от дърветата. Така се зареждат духовно и физически, и благодарение на тяхната помощ, успяват да се справят с проблемите и затрудненията, пред които са изправени.

Най-добре се разбират с Водолей, Риби, Лъв и Телец