Какво да ядем през лятото

Лятото вече се задава и, е крайно време да сложим край на мазните и тежки хранения, на които наблягахме през зимата. През горещините, е добре да наблегнете на някакви по-леки и лесно смилаеми храни, които не натоварват организма повече от необходимото. По този начин, не само, че ще се чувстваме далеч по-жизнени и тонизирани, ще подпомогнем за правилното функциониране на сърдечната и храносмилателната система. Освен това, ако започнем да се храним правилно и лека-полека отстраним вредните и висококалорични храни от менюто си, то ще влезем в далеч по-добра физическа форма.

Това не, е толкова трудно колкото звучи. Сигурен съм, че повечето хора от Вас, нямат чак такъв апетит през лятото, какъвто имат през студените зимни месеци. Това, обаче не означава, че трябва да се храните 1-2 пъти на ден. Това, е изключително грешно и неправилно и няма да доведе до нищо хубаво. Трябва да се храните поне по пет пъти на ден, за да се чувствате сити и в  добра форма. Наблягайте повече на зеленчуците, плодовете, рибата, млечните продукти, яйцата и зърнените храни. Разбира се, това не означава, че трябва да изключите месото от менюто си. Хубаво, е всеки ден в менюто Ви да присъстват различен вид меса, но в никакъв случай те не трябва да бъдат пържени. Залагайте на печеното или вареното, което, е много по-здравословно, а за някои хора дори и по-вкусно. Също така, е добре да намалите  сладкото, тъй като то увеличава апетита Ви и Ви подтиква към преяждане.

През горещините трябва да приемате много течности, но това не означава, че трябва да се наливате с газирано или алкохол. Знам, че за повечето от Вас няма нищо по-хубаво от студена бира или кока-кола в горещината, но ако искате да подобрите или запазите фигурата си, то трябва да ограничите техния прием до минимум. Освен това, за да утолите жаждата си ще трябва да изпиете три пъти по-големи количества газирано, отколкото ако пиете вода или натурални сокове.
Ако се стараете да се храните здравословно през цялата година, не само през лятото, то бъдете сигурни, че не само ще изглеждате по-добре, но и ще се чувствате много по-жизнени и тонизирани.