избора на спално бельо

Какво да имате предвид при избора на спално бельо

Когато избирате спално бельо, нещата, с които е добре да се съобразите са няколко. На първо място е разбира се видът на материята, който е от съществено значение за осигуряване на по-добри условия за сън, но цветовата гама също не е за пренебрегване. Тя трябва да хармонизира с общия стил, в който е издържана спалнята и да подчертава достойнствата на дизайна.

Обикновено производителите на спално бельо отчитат стиловото разнообразие и затова изработват спални комплекти, подходящи за различните стилове интериор. А цветовата гама е впечатляваща – от спокойните тонове, до такива, комбинации от цветове, които провокират богата гама от емоции. Обикновено най-популярният избор на материи включва памук, сатен, лен и различни комбинации на тези естествени материи с малки количества синтетични примеси, колкото да подобрят структурата на тъканта, но без да отнемат от нейните достойнства.

Цветовата палитра варира в широки граници и се избира в съответствие със съответния стил на интериора в спалнята. Така например, за една спалня, издържана в романтичен стил, ще са подходящи сочни и светли разцветки, а също така ще бъдат и много удачни флоралните мотиви. Те са много подходяща идея за зимния сезон, когато могат да попълнят липсата на характерната за летните месеци експлозия от цветове, заляла градините и парковете.

Комплектите спално бельо, които са издържани с животински принтове и изображения на животни, са особено подходяща идея за спални в стил Кънтри или стил Прованс. С тях ще постигнете много хармоничен и интересен дизайн, а и разнообразието от цветове ще се отрази положително върху настроението.

За спалните, декорирани в духа на Изтока, са подходящи нежните бежови нюанси и щампи с йероглифи. Същото се отнася и до минималистичните спални. При тях дори е желателно да изберете някои по-цветни идеи за спално бельо, което да внесе повече жизненост в предимно монохромния интериор, характерен за стила. Също така, минималистичната спалня би изглеждала още по-красива, ако спалните комплекти са изработени от висококачествени естествени материи.

Източник: онлайн магазин – spalnobelio.bg