Кабинет в коридора – възможно ли е?

Когато мястото не достига в дома ви, за оформяне на работна зона, то може да прибегнете към коридора, ако той е достатъчно голям.  Как да оформим «кабинет» в непосредствена близост до входната врата? Има големи коридори които са пълни с огромни портманта, шкафове с боклуци и гардероби със стари дрехи. При наличието че вие имате подобен коридор може лесно да го направите работен кът в няколко стъпки. Изберете фирма за изхвърляне на стари мебели за да разчисти коридора от всичко ненужно. После поръчайте мебели по-размер които да паснат на пространството за работа.

Кабинет — невидимка

За не големите коридори са актуални само «закритите» варианти на организация на работния ъгъл. Съгласете се, без значение колко компактно може да бъде работното място, в малкия коридор, то ще изглежда шикозно. Затова на първо време е, нужно да се реши проблема с маскировката. Шкаф — купе. Именно тук може да скриете от любопитните очи работното си място. В един от модулите се разполага компютърната конфигурация, принтера, рафт за папки и CD – дисковете. Не се притеснявайте, че подвижната лавица ще внесе офисен дисонанс в интериора на коридора. В съседна секция до шкафа може да се постави компютърното кресло. При необходимост, вратичката на шкафа ще позволи бързо да се скрие «творческия безпорядък».

Кресло. Ако мястото в коридора за пълноценен шкаф е малко, а компютъра трябва да го поставите, където има място, то обърнете внимание на креслото. Компютърните кресла за дома са многообразни. При някои модели един от подлакътниците се явява лавица, където може да се помести и ноутбука. С тази цел може да преобразувате поставка във форма на «а-ла пюпитър». Ако вие работите на пълни обороти, то този вариант ще се окаже неудобен за вас. Също уютно може да преустроите, когато над вашето кресло има работна маса, а под нея движеща се лавица, на която е клавиатурата на компютъра. За креслата е, достатъчно да има ниша, където предимно се разполага вграден шкаф. В този случаи може да се замаскира работното място с помощта на текстилна щора. В този вариант даже има и преимущество: вие сте седнали с лице към прохода и никои не ви «диша» в гърба.

Осветление. Пристъпваме към създаване на работна зона в интериора на коридора. На първо място помислете за осветлението на работното място и осигурете електричество за компютъра. В близост до компютъра трябва да са разположени няколко розетки, за да може шнура и кабела да не преминават през цялото помещение към вашия «кабинет».

Коридорите в повечето съвременни домове са лишени от прозорци така, че човек работещ там е, длъжен да се погрижи за допълнителни източници на светлина. В шкафа — купе може да предвидят вградени светлини. Въобще при използване на мека мебел може да се възползвате от настолна лампа. Също може да се постави usb-лампа, която да се включва непосредствено в компютъра. Още един вариант – преносима светлина на батерии. Организацията на пространството. Невидимостта на вашия «кабинет» не е само плюс, но и негов недостатък: вие ще сте принудени да се сместите на миниатюрния работен плот, защото няма да можете да разположите всички бумаги, а те понякога са много. Осветеността на работното място ще се окаже важен момент. Ако позволява интериора на коридора, изберете открит вариант за вашия кабинет. Вие ще можете да изберете стол с голям размер, стига мястото да позволява и да бъде добре осветено. Като светлината не направлявайте в стената на шкафа, а към коридора.