Истина или лъжа?

Астрономите от цял свят мълчат трeвожно от началото на март, защото окончателно се доказа, че т.н. Планета Х кошмарно ще доближи Земята през 2013г.

За разкика от астероидите, сега става въпрос за летяща към Слънчевата система планета с размерите на Юпитер. а той е 318 пъти по-голям от нашата Земя!
Въпросната Планета Х е открита през 1982г. по математически път. Телескопите не могат да я уловят, но присъствието вече се усеща в близкия космос.

Шокиращата теза твърди, че въпросната огромна, но невидима планета е тъмния двойник на Слънцето…във Вселената много от звездите са по двойки. Преди 12 г. тя вече е засечена на 70 светлинни години от Земята. Математиците успяха да очертаят орбитатат и. така по закона на Кеплер бе доказано, че Планетата Х ще профучи между Марс и Юпитер. Но огромната и маса ще предизвика катаклизми и на Земята. Предишното и минаване най-близо до нас е било преди 3600 г.

Спешен преглед на събитията от древната история оттогава води до смаразяващи открития. В древния вавилонски текст “Енума Елиш” се описва потоп, залял сушата. Епосът започва с: “Енума елиш ла набу шамашу – когато във висините небето не бе именувано”.
После се изреждат боговете, родени от Слънцето. описанието удивително съвпада с реда на планетите от Слънчевата система.
“Тогава в сърцето на дълбините се появи нов, по-силен бог – Мардук”, съобщава древният епос. Експертът по езиците на Близкия изток Закария Сътчин смята, че под описанието “богове” всъщност се подразбират планети, а “ветрове” днес да се чете като спътниците им.
Ролята на върховния бог на шумерите Мардук е сходна с тази на Планетата Х.

В древния Шумер тя е наричана Нирибу. Проучванията в ледовете на Антарктида от 1600г.пр.Хр. са фиксирали резки промени в климата към застудяване, но само за година-две.

Неотдавна Норвегия закопа в контейнери семена за посев на 100 м дълбочина на остров Шпицберген. Този семенен Ноев ковчег трябва да ги пази непокътнати при страшни природни катаклизми.

Проф.Лъчезар Филипов – Зам.Директор на Института за космически изследвания към БАН: “Половин година ще има урагани и цунами”
/интервю/:

Планетата Нирибу известна ли е на астрономите, или е просто древен мит?

Позната е като Планетата Х и е открита, мисля през 1986г. когато възниква Слънчевата система, част от веществото се изхвърля в т.н. Външен облак на Орт. Повечето планети,които ние знаем. лежат почти в една плоскост, наричана екваториална. но някои от тях под въздействие на резонанс се изхвърлят и в други плоскости.
Те са под наклон, както е случаят с тази Планета Х. която е под 33 градуса спрямо плоскостта на екватора /на Сл.с-ма/. Такава изхвърлена планета е и Плутон. повечето от тези планети под наклон обикалят Слънцето за 300-400 години като тази, защото са във външните краища на Слънчевата система.

Колко близо до Земята ще мине тя?

Орбитата и пресича Слънчевата система между Марс и Юпитер. Може би при предишно преминаване именно тя е разрушила съществувала в това пространство планета – между Марс и Юпитер.
Масата на тази планета е доста голяма, колкото тази на Юпитер, и идването и няма да мине безболезнено за нас. тя винаги е предизвиквала катаклизми.

Кога ще мине край Земята?

През 2013-2014г. и ще предизвика доста сериозни природни катаклизми на планетата ни. Ще повлияе на приливния ефект на течната и газовата обвивка на Земята. Това ще предизвика климатични и морски проблеми – доста урагани, тайфуни, вълни цунами в океаните.

Колко време ще минава край нас?

Преходът ще е около 100-тина дни. Ефектът обаче ще е от порядъка на половин година, което хич не е приятно.
Тя е открита, наблюдавана, намерена е орбитата и и по закона на Кеплер е доказано кога е минавала покрай Земята, точният период на обиколката и.

Какво предприемат учените за този наближаващ проблем?

Изучава се какво се е случило преди 3600г. при предишното и преминаване близо до Земята. По находките се вижда, че е имало катаклизми, но не до такава степен, че да започват ледникови периоди. Тоест не може да се говори за край на света.