Заподозрян за убийството на баща си – задържан за 72 часа.

новини, убийство, АнтонивановциРусе. Разследващите са повдигнали обвинение и са задържали за 72 часа 38-годишният П.К., който вчера бе заподозрян за убийството на баща си.  Както ви информирахме, вчера в ПУ-Мартен при Второ РУ Русе е подаден сигнал за намерено тяло в с. Сандрово, община Русе. На място служителите на МВР изяснили, че по тялото на К.П. /72г./, живял на квартира в жилището, има наранявания от тъп прадмет, които според първоначалните данни са вероятната причина, довела до смъртта.

Извършен е оглед в жилището, иззети са веществени доказателства.
Образувано бе досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе.
След предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия русенските криминалисти установили и  задържали заподозрян по случая – П.К. /38г./, син на починалия. При първоначалните беседи с полицаите, 38-годишният признал, че се е скарал с баща си и му е причинил травмите. П.К. бе задържан вчера в склад на заведение в с. Старо село, при съвместни действия на русенските криминалисти и служители от РУМВР – Тутракан.. Работата за разследването и документирането на случая е продължила до късно снощи в областната дирекция на МВР в Русе.
На 38-годишният е повдигнато обвинение по чл. 116 от НК, той е разпитан пред съдия и му е наложена мярка за задържане 72 часа, до довеждане пред съда.