Интимна прическа в няколко стъпки

Интимните подстрижки са били популярни още сред дамите на Древен Египет. Това били най-често жени, които принадлежали към висшето общество. За депилация те използвали специални растителни смеси. Освен това те оцветявали окосмяването на интимните си места и украсявали телата си с рисунки от хена. В Индия и в някои други азиатски и мюсюлмански страни обезкосмяването се правело с хигиенни цели. В Европа интимните подстрижки започнали да стават популярни чак през ХХ век. Легендите разказват, че Мерилин Монро изсветлила косъмчетата на интимните си части, за да се чувства истинска блондинка.

След сексуалната революция през 60-те години, появата на бикините, дантеленото бельо и развитието на нудизма, интимната подстрижка става обичайно явление. Още през 80-те години се появяват школи за обучение на стилисти в тази област. В Русия например особено популярно става изображението на вождовете на марксизма и ленинизма, изрисувани с цветове и с буйни, естествени бради и мустаци.

Тези подстрижки са направени не само заради самочувствието на жената, а главно заради мъжа – за да го впечатлят, предизвикат и раздразнят. Разбира се, вероятно има и мъже, които подобна подстрижка ще отблъсне.

Една от причините може да бъде самолюбието – те започват да питат как се е появила тази подстрижка и кой я е направил. И, което е най-важно – какъв пол е бил фризьорът. В такъв случай, ако вашият мъж не обича експериментите и новостите, това дразнене едва ли е най-добрата стратегия за привличането му в семейното ложе. Това обикновено са мъже, които не обичат да експериментират, да опитват нови пози и се питат на първо място дали боите, които са използвани за оцветяването на тези места, са безопасни и дали не може да се отрови.

Когато незапознатият клиент на салона види названието „интимна подстрижка“ или „бикини дизайн“, обикновено започва да се подсмихва. Но всеки, който е пробвал, се радва на резултата – и това правило обикновено води до създаването на „постоянни клиенти“.

Едно от предимствата пред бръсненето е, че кожата не се раздразва и не е нужно след ден-два да повтаряте процедурата. Депилацията, която се използва тук (горещ восък с успокояващи съставки), позволява да се съхрани формата на подстрижката в продължение на 2 седмици. В случай, че изберете обикновена подстрижка с бръснене, ще трябва да дойдете седмица след това отново. За бръсненето се използва специална машинка за бикини-дизайн.

Полето на фантазията няма предел по отношение на интимните подстрижки. Към това може да се добави оцветяване, татуировки, пиърсинг и боди арт. За да бъде една такава подстрижка наистина красива е необходимо време и търпение. Понякога и простата подстрижка отнема най-малко час. Желанието на клиента е определящо, но дизайнерът може да посъветва своя клиент за подходящи цветове, тъй като за образа са определящи кожата, окосмяването и също фигурата на клиента и тазовата кост. За по едрите обикновено се препоръчва по фино изображение с вертикални линии.

Препоръчва се интимни подстрижки да не се правят три дни преди и три дни след месечния цикъл, заради повишената чувствителност на кожата. След подстрижката трябва да се избягва употребата на някои по-силни козметични препарати и не трябва да се изгаря на слънце или в солариума.
Елхи, цветя, сърца, миди, охлюви, снежинки и дори Дядо Коледа са популярни изображения.

Последните модни тенденции обаче сочат предпочитанията на загадъчни, мистични символи – лабиринти, кръстове, очи, змии, йероглифи и др. Самата процедура започва с почистването и дезинфекцирането на участъка, който ще се подстриже и обезболяването му. Преди епилацията се нанася талк и после се изрисува изображението. Боите, които се използват, са от най-меките и натурални вещества, които да не предизвикват раздразнение или алергична реакция. Колкото е по-ярък един оттенък – толкова е по-интересен. Могат да се добавят перли, кристали, перца и други елементи.

Четете още във Fashion.bg