Индонезийска манекенка измъчвана от малайзийски принц

17-годишният модел Манохара Оделия Пино разказа за живота си като сексуална робиня при малайзийския принц Фахри, предаде Лента.ру. Популярният в Индонезия модел Манохара Оделия Пино (една от стоте най-красиви жени в страната) се е завърнала от Малайзия в Джакарта и е разказала пред медиите подробности за своя брак със сина на султана на малайзийския щат Келантан – с 31-годишния Тенгку Теменгонг Мухамед Фахри.

Двамата се оженили през 2008 г., предаде АФП. По думите на момичето принцът постоянно я изнасилвал, пребивал я, режел гърдите й с бръснарско ножче и й давал наркотици.

Момичето било затворено в спалнята на Фахри и охранителите не го пускали да излиза навън. Ако двойката се появявала публично, принцът искал от Пино „щастлива усмивка на лицето“, заплашвайки я с мъчения в случай на неподчинение.

Сингапурската полиция спомогнала за освобождаването на Пино, където неотдавна заминало семейството на султана на Келантан Исмаил Петра Шах II.

Султанът искал да се лекува в Сингапур. Момичето успяло да се обади по телефона в полицията и да разкаже за положението си. Полицаите се свързали с Фахри и му обяснили, че ако не освободи Оделия Пино, ще бъде пратен в затвора.

Момичето все пак само успяло да избяга от охраната си от асансьора в хотела. То е казало, че бодигардовете не посмели да го преследват заради охранителните камери. Пино е потърсила помощ от посолството на Индонезия.
Сега тя и родителите й обвиняват властите на Малайзия и Индонезия в нежелание да разследват случая.

Истина е, че вицепремиерът на Малайзия Мухидин Ясин е казал пред представители на печата, че властите няма да извършват разследване, тъй като става дума за частен, семеен случай. От своя страна представители на министерството на външните работи на Индонезия са заявили, че ако Манохара Оделия Пино поиска да повдигне официални обвинения срещу съпруга си, ще получи юридическа подкрепа.

Адвокатът на модела е казал, че предстои да бъде извършен медицински преглед на Пино и след като бъдат събрани всички документи срещу принца, в полицията на Малайзия ще бъде подадена жалба.

Междувременно Оделия Пино вече е подала документи за развод. /actualno.com