Имаме новина – БарЕкадата пада

nikolay_barekov_2БарЕкадата падна. Горещият стол за политически откровения отива в историята. Защото водещият на сутрешния блок на bTV Николай Бареков обяви, че напуска телевизията. Вчера сутринта той сътвори последната си новина за частната телевизия от блога си bnews.bg. От седмица Бареков не бе на екран, тъй като бе покосен от грип. „Приех много висок ръководен пост на друго място. Преките ми ръководители от bTV приеха решението ми с разбиране и добро отношение, присъщо само на най-голямата медия“, обясни новинарят.
„БарЕкадата е Бареков. След като той си тръгва, рубриката няма да остане“, обяви другото лице на „Тази сутрин“ Ани Цолова. Дамата сега сама ще буди народа, ще прави преглед на печата и ще провокира с остри въпроси гостите си. Продуцентите на новините на bTV тепърва ще правят анализи дали да променят концепцията на предаването и да мислят кой да смени Бареков, научи „Стандарт“. Слуховете из коридорите на телевизията веднага заплетоха интриги кой ще наследи журналиста на стола до Ани Цолова. Едната версия гласи, че телевизията може да заложи на дамско дуо срещу конкурентите Милен Цветков и Лора Крумова по Нова телевизия. Тандемът Ани Цолова – Миролюба Бенатова не е изключен, твърдят близки до телевизията. Според други пък има вариант репортерите на bTV да се въртят като съводещи на „Тази сутрин“, както правеха през лятната ваканция. Очаква се обаче окончателното решение да бъде взето до месец, тъй като от Нова година телевизията ще промени програмата си заради финалите на риалити шоутата. 
Докато шефовете на телевизията умуват какво да правят, Бареков също обяви, че е на кръстопът. „Няма шанс да водя повече тв предаване. Достатъчно сме си дали с bTV, слизам от върха“, уточни мистър „Имаме новина“. Той разказа, че смята да се занимава със стратегическо управление. Бареков не потвърди, но и не отрече слуховете, че офертите му за ново поприще за изяви са отправени от ТВ7 и телевизия „Европа“. 
Преди да каже „да“ за нова работа в София обаче, Бареков ще има важно бизнес пътуване зад океана. „С приятели от САЩ искаме да направим един медиен опит в Европа. Сериозни, влиятелни журналисти от Америка сега се насочват към интернет издания. Зад океана има масово напускане на големите имена от тв екрана като Опра Уинфри например, които решават да създават нови медии в глобалната мрежа“, загатна Бареков, но отказа повече подробности.

в-к Стандарт