ИЛИЯ, ИЛИАН

Значение и произход на името: Божия сила (от древноеврейски).

Характер и съдба: Илия е много общителен, за него самотата е непоносима. Той е добър, отзивчив, откровен и прям. Понякога се изказва рязко, като не спестява неприятните истини, може да бъде много раздразнителен, но след това се разкайва за невъздържаността си. Има доста приятели и познати и не всички му влияят положително.

Илия може да даде подходяща и полезна идея, но невинаги е способен да я осъществи. Наблюдателен е и правилно тълкува случващото се около него. Има добре развита интуиция, но рядко успява да прецени човек от пръв поглед. Илия може да стане прекрасен музикант, певец, художник. Възможно е да избе-

ре професията на лекар, учител, следовател или да бъде висококвалифициран работник. Често е недоволен от сегашното си положение и все му се струва, че занапред го очаква нещо по-добро и вълнуващо.

За него е важно да обича и да бъде обичан. Обикновено се жени, когато вече се е утвърдил и е станал самостоятелен. Много е привързан към семейството си и постоянно се грижи да него. В децата вижда своето продължение и смята, че чрез тях ще се реализират всичките му мечти.

Особености на общуването с него: понякога е трудно да разберете какво е отношението на Илия към вас, но знайте, че дори и да изглежда малко студен, това не е защото не ви харесва, а просто защото така е свикнал да се държи. Съвсем сигурно е, че ако не му допадате, той ще намери начин да ви го покаже или дори направо ще ви го каже. Ако искате да спечелите благосклонността на Илия, имайте предвид, че той не обича прекомерните комплименти, а цени сдържаните похвали.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Телец. Планета: Слънце. Цвят на името: жълт, оранжев. Камък-талисман: сердолик, огнен опал. Растение: бряст. Животно: славей. Щастлив ден: петък.

Имен ден: 20 юли – Св. Пророк Илия (Илинден).