Икономическа полиция погна и магазините за спортни стоки.

policiya, мвр, полицияВарна. Специализирана полицейска операция е проведена на 19 ноември от служители на сектор “Икономическа полиция”, при която са проверени магазини, предлагали спортни стоки във Варна. В два обекта са установени изложени за продажба дрехи  с марките “Адидас”, “Найк” и “Пума”. За стоките не са представени документи за съгласие от официалните представители на марките за разпространяване на стоки с фирмения знак, нито лицензионен договор за продажбата им в търговската мрежа. Намереното е с приблизителна стойност 27 000 лева. Дрехите са иззети. Образувани са досъдебни производства. Уведомени са прокурор от районна прокуратура-Варна и дежурен съдия в Районен съд.

Служители на Четвърто РУМВР са разкрили три кражби на техника от жилища, извършени през октомври и ноември. Задържан е И.А. /29г./, осъждан. Част от откраднатото е намерено и приложено към материалите по образуваното досъдебно производство. Районна прокуратура е наложила мярка за неотклонение – “парична гаранция” в размер на 100 лева.
В хода на полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества, служители на сектор “Криминална полиция” при Второ РУМВР проверили И.Т. /18г./.  Полицаите намерили у него две полиетиленови пликчета със зелена тревна маса. В района на същия блок в ж.к.”Чайка”, в пространството между два от входовете, те открили още седем от същите пликчета. 18-годишният е задържан за 24 часа. Според направената експертна справка общото тегло на марихуаната е 7,10 грама. Събраните материали са докладвани на Районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.