Изхвърляне на стар диван – професионално или с приятели

Изнасяне на диван

Направили сте ремонт, решили сте да обновите обзавеждането във Вашето жилище, закупили сте нови мебели и сте изправени пред въпроса какво да правите със старото обзавеждане, или пък просто имате нужда от пространство и сте решили твърдо да направите нещо по въпроса. Вариантите не са много. Да се заемете сам със задачата, което не само е доста трудно, но в някои случаи почти невъзможно, да се обадите на приятели, с които е по – възможно да достигнете до усех, да го подарите на някой и той да дойде да го вземе, или да се възползвате от услугите на фирма, занимаваща се професионално с тази дейност. Ние препоръчваме последния вариант. Вярно е, че това ще доведе до определени разходи за Вас, но от друга страна това ще Ви спести много главоболия, време и със сигурност ще доведе до очаквания резултат.

Изнасяне на диван

Нека вземем за пример стария диван във Вашето жилище. По характеристики новата мека мебел, в зависимост от нуждите разбира се варира от 135 см. дължина, 78 см. широчина, 75см. височина (за малките модели с две места), през 190 см. дължина, 80 см. широчина, 70см. височина (стандартен диван с три места за сядане), до ъгловия вариант на дивана, през средно 235 см. дължина, 182 см. широчина, 82см. височина. Тук няма да споменаваме и по – сериозно изработеното обзавеждане като по – масивни дивани, ъглови холни гарнитури и др. Дори и характеристиките да се различават от Вашия диван, било той много удобен, но вече стар и с изтекъл срок на полезно действие, не трябва да забравяте, че той тежи и не винаги подлежи на разглабяне на съставни части, особено по – старите модели.

Доста трудно за сам човек, по – скоро невъзможно. Дори и да се обадите на приятел/и, пред Вас отново възникват трудности: как внимателно да го разглобите (ако е възможно), да го изнесете, без да повредите друга част от Вашето обзавеждане, да се справите с тесния коридор при врата около 90см., асансьора, ако има такъв, тясното пространство на стълбището и др. Дори и да се справите успешно с изнасянето от жилището Ви, пред вас изниква следващият въпрос, а именно къде и как да го извозите, като тук организирате превозно средство, което би било ефективно за целта, да се сдобиете с разрешение за извозване на небитови отпадъци от физически или юридически лица на територията на дадената община, както и да се въоражите с голямо количество търпение при целия този процес.

Разбира се пред Вас стои варианта да го закарате на вилата например, но въпросът е дали имате нужда от тази вещ и дали мястото Ви за почивка няма да се превърне в склад за ненужни вещи. Като вариант за складирането на стария Ви диван изобщо не разглеждаме „да го оставим до кофите, или пред блока“, тъй като това е повече от неприемливо във времето в което живеем, а и рискът да бъдете глобени от служител на общината не е никак малък.

Тук се намесват фирми за извозване на всякакви мебели и боклуци от жилища. След консултация със специалист ще получите необходимата за Вас информация и възможностите за решение на въпроса.

С помощта на екип от квалифицирани служители с дългогодишен опит ще помогнат за изнасянето, транспортирането и утилизацията на Вашия ненужен диван или холна гарнитура (независимо от това дали са едрогабаритни или не), в удобно за Вас време.

Повечето гарантират високо качество на услугата, като по този начин няма да повредят останалата част от интериора на жилището Ви, а Вашата ангажираност ще бъде сведена до това да осигурите достъп на екипите и да покажете меката мебел с която имате желание на се разделите.

Цената към Вас за този вид хамалски услуги в София и около града – изхвърляне на стар диван или холова гарнитура е в рамките от 60.00 до 80.00 лева, като в цената е включено изнасяне пеша от всички етажи, товарене и транспортиране до депо с бонус 60 до 100 чувала битови отпадъци. Това е малка част от това, което може да направят тези фирми за Вас.