Измама и кражба в дома на въздрастна жена в Пловдив. Кражба на силов кабел на „Градски транспорт“. Задържани с наркотици.

Пловдив. Мъж, извършил кражба по измамен начин от дома на възрастна жена в Пловдив, е задържан от служители на Второ РУ. Вчера  около 12 часа непознат пристигнал в дома на 76-годишна пенсионерка и й казал, че е изпратен от сина й, за да ремонтира компютъра. Жената се доверила и младежът взел със себе си един лаптоп и настолна компютърна конфигурация, които уж щял да поправи в работилницата си. Служителите от Второ РУ уличили в кражбата П.Г. /31г./ от Пловдив. Полицаите установили още, че П.Г. е автор и на грабеж, регистриран в началото на октомври. Тогава в района на Централна ж.п. гара в Пловдив той отнел дамската чанта на 43-годишна жена, в която имало 800 лева и мобилен телефон. П.Г. е заподозрян и в извършването на още три кражби  в Пловдив – от квартира на ул.”Петьофи” той отнел 200 лева и мобилен телефон, а от две стаи на частен хотел с взлом откраднал турски лири, два фотоапарата, накити и др. вещи. П.Г., който е известен на полицията и осъждан, е задържан за 24 часа в ареста.

Двама мъже бяха заловени в момент на кражба в Пловдив. Вчера около 3 часа автопатрул на Пето РУ при обход на района задържал П.Г./43г./ и С.С. /35г./, докато крадяли силов кабел, собственост на “Градски транспорт” АД. Нанесените щети са за около 5000 лева. Двамата пловдивчани са известни на полицията и са задържани в ареста за 24 часа.
Полицаи задържали трима с наркотици. Около 14 часа на пътя Пловдив-Първенец служители на Първо РУ спрели за проверка лек автомобил “Мазда”. По време на проверката единият от пътниците М.Г. /41г./ от Брестовица изхвърлил плик с хероин. Около 22.30 часа на бул.”Цар Борис Трети Обединител” служители на Трето РУМВР намерили в лек автомобил “БМВ”, управляван от неправоспособния Г.В. /29г./, към 10 грама амфетамин. По същото време на ул.”Шумен” с хероин е бил заловен Т.Й. /23г./ от полицаи на Шесто РУ. Тримата мъже са задържани в ареста за 24 часа.