Изложба на фотографии ще бъде открита в Културно-информационния център на Република Македония

Изложба на фотографии под надслов „Фрагмети„ от съвременния македонски фотограф Марин Димески ще бъде открита от 18.00 часа на 4 март в Културно-информационния център на Република Македония в София, съобщиха от центъра.
Изложбата се организира в сътрудничество с музея на град Скопие, с подкрепата на Министерството на културата на Р. Македония, в рамките ма международното сътрудничество.
Марин Димески е професионален фотограф, роден е през 1948 год. в Прилеп. Завършва история на изкуството във Философския факултет в Скопие. С художествена фотография се занимава от 1970 година. Автор е на осем самостоятелни изложби, участвал със свои творби и на голям брой групови изложби в страната и чужбина, на които е получил много награди и признания. Член е на ДЛУМ и на Сдружението на приложни изкуства на Хърватия, на Хърватското дружество на художниците на Истра.
Последните години интензивно работи по самостоятелни проекти, фотографирайки из различни части на света и в различни центрове на световната цивилизация: Париж, Мон Сен Мишел, Берлин, Кьолн, Лондон, Стоунхендж, Рим, Помпей, Пиза, Варшава, Токио, Банкок , Пекин, Ню Йорк, Кения, Египет, Израел.
За творчеството на Марин Димески ще говори и изложбата ще открие директорът на Музея на град Скопие, Йован Шурбановски./агенция Фокус/