Изложба-илюстрациипо книгата на бащата на съвременната педагогика Ян Амос Коменски „Лабиринтът на света и раят на сърцето” ще гостува в БКИ – Братислава

След успешното представяне в Галерия „Средец” на Министерството на културата и в Чешкия център в София изложбата на Костадинка Миладинова – илюстрации по книгата на големия чешки мислител – хуманист и педагог Ян Амос Коменски „Лабиринтът на света и раят на сърцето” ще гостува и в Братислава. Официалното откриване е на 22 април т. г. в галерията на Българския културен институт в Братислава.
Изложбата е част от общия проект “Orbis pictus или …”, който бе реализиран в България от Министерството на културата на Република България, Чешкия културен център в София, издателство Wald Press и ЧЕЗ-България под егидата на посланика на Чешката република Н. Пр. Мартин Клепетко. Българското издание на книгата „Лабиринтът на света и раят на сърцето” е илюстрирано от Костадинка Миладинова, като в изложбата ще бъдат представени 13 нейни илюстрации. Преводът на български език е дело на преподавателката по бохемистика в СУ „Св. Кл. Охридски” доц. Маргарита Младенова.
Изложбата ще продължи до 15 май т. г.