Иззети преработен газов пистолет и бял прах

София. На 18 октомври малко след полунощ на околовръстния път близо до с. Долни Богров, автопатрул от сектор “Престъпления по пътищата”-СДВР спрял лек автомобил “Сеат Ибиза” с трима пътници. При проверката от 27-годишния И.Д. от Червен бряг, известен на органите на реда, са иззети газов пистолет и бял прах. Последвалата експертиза установила, че газовото оръжие е преработено с цел използване с бойни патрони, а прахообразното вещество е амфетамин с тегло около 9 грама. Срещу И.Д. е образувано досъдебно производство за незаконно притежание на оръжие и наркотици. Наложена му е мярка “задържане под стража” за 72 часа.
Двама рецидивисти, осъждани за кражби, са заловени от служители на Трето РУМВР. Патрулът задържал 20-годишния В.Н. и 27-годишния Т.С., след като разбили входната врата и обрали няколко мазета в жилищен блок на бул.”Ал.Стамболийски”. Отнетите вещи са намерени и иззети. В хода на разследването е установено, че двамата са автори и на други подобни престъпления. Случаят е докладван в СРП.
23-годишен автокрадец е разкрит и задържан от служители на Шесто РУМВР. Криминално проявеният П.Д. отнел противозаконно лек автомобил “Опел Астра” от паркинг в район “Витоша”, разкрили разследващите. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.346 ал.1 от НК.

МВР