Издирват се извършители на грабеж, станал днес в Търговски комплекс в ж.к.”Люлин”

policiyaСДВР. Столични криминалисти са предприели незабавни действия за издирване на извършители на грабеж, станал днес в Търговски комплекс в ж.к.”Люлин”. Сигналът  в столичната дирекция на вътрешните работи е получен минути след 10 часа. По първоначални данни двама маскирани заплашили с пистолет служителка в офис за продажба на ваучери за мобилни телефони и отнели наличните пари. Обектът е охраняван от частна фирма. На място е извършен оглед.
Криминалисти от Четвърто РУМВР разкриха извършител на грабеж след активна работа по жалба на потърпевш столичанин. Той разказал, че двама непознати го нападнали в ж.к.”Стрелбище” към 22.30 часа на 25 ноември, съборили го на земята и му отнели портфейл с пари и документи. В хода на разследването оперативните работници установили и задържали единия от грабителите – Г.М. /20г./ от Горна Оряховица, осъждан. Прокурор от СРП му е определил мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Съучастникът му се издирва.
При полицейска проверка срещу наркоразпространители в жк.”Дружба-1” полицаи от Осмо РУМВР са арестували 35-годишния С.М., осъждан. От него е иззет плик със 17 дози хероин. Видът на наркотика е определен с полеви тест. Предстои химическа експертиза в лабораторията на СДВР.
Акцизни стоки без бандерол открили икономически полицаи от Осмо РУМВР при проверка в търговски обект в с.Бусманци. В магазин за хранителни стоки с управител 67-годишния Д.Д. те намерили и иззели 64 бутилки алкохолни напитки с неясен произход. Липсвал акцизен бандерол. По случая е заведена преписка и разследването продължава.