Издирван беглец от затвора е задържан при съвместна операция на полицаи от Сливен и Стара Загора

Търсеният 29-годишен от сливенското с. Сотиря, излежавал 20-годишна присъда  и друг път е бягал от местата за лишаване от свобода

На 11 февруари полицейски служител от областната дирекция в Сливен  разпознал на снимка в популярен сайт опасен рецидивист – 29-годишният Д.С. от сливенското с.Сотиря, извършител на многобройни кражби и грабежи, бил регистриран със снимката си в сайт за запознанства.
При извършената проверка е изяснено, че Д.С. е обявен за общодържавно издирване  на 10 декември м.г. като беглец от място за лишаване от свобода – от 21 декември 1999 г. той изтърпявал наказание 20 г. лишаване от свобода в Затвора в Бургас  и на 9 декември  2009 г. не се върнал от временно прекъсване на наказанието.
Междувременно сливенски полицаи влезли във връзка и установили контакт с избягалия затворник и така локализирали местонахождението му – жилище в старозагорския кв.”Три чучура”, в което живее негова близка. При взаимодействие между служители от двете дирекции – в Сливен и в Стара Загора e организирано наблюдение на адреса. Около 18.30 часа снощи криминалисти и служители на “Охранителна полиция” от областната дирекция и от районното управление в Стара Загора установили и задържали издирвания Д.С. докато влизал в дома.  Той оказал съпротива  при задържането, а при направения личен обиск от него е  иззет газов пистолет с четири газови патрона в пълнителя.
Д.С. е извършител на множество престъпления – кражби, грабежи и бягство от местата за лишаване от свобода, за които срещу него са образувани 8 досъдебни производства в ОДМВР-Сливен, Стара Загора и ГПУ – Калотина и са приключени четири съдебни дела.
Към 20.30 часа снощи служители на областно звено “Охрана на съдебната власт”привели задържания в Затвора в Стара Загора.