Извършител на кражба от църквата “Свети Спас” в Кърджали е задържан тази нощ в РУ на МВР-Кърджали

Извършител на кражба от църквата “Свети Спас” в Кърджали е задържан тази нощ в РУ на МВР-Кърджали. В 1,30 часа тази нощ се е задействала сигнално-охранителната техника на храма и незабавно изпратеният автопатрул е установил на място И.П./38/. Той е проникнал в църквата, след като счупил стъкло на прозореца. Изяснява се дали липсват пари или предмети. Образувано е досъдебно производство.
За произведени изстрели с ловна пушка в село Комунига в РУ на МВР-Кърджали е задържан Р.С./29/. По първоначални данни мъжът стрелял в нетрезво състояние и един от изстрелите уцелил входната врата на 63-годишен жител на селото. Няма пострадали. Оръжието е законно притежавано. По случая е образувано досъдебно производство по чл.338, ал.1 от Наказателния кодекс.
За извършен грабеж на 200 евро в РУ на МВР-Кърджали е задържан Д.С./32/.  Около 20 часа снощи е подаден сигнал, че валутата е принудително отнета от 33-годишен в района на автогарата в областния център. Извършителят на деянието е издирен и задържан. Проверката по случая продължава.