Иван Петров: ДАНС до известна степен възстанови старите прийоми на ДС

Аз съм един от най-проверяваните регионални директори като ръководител в системата на МВР. Това заяви Иван Петров – депутат от ГЕРБ и бивш началник на РДВР-Хасково, в предаването „Тази сутрин“ на БТВ.
В регионалната дирекция в Хасково са направени четири проверки, които са били много обстойни, съобщи Петров. Той отхвърли обвиненията на депутата Яне Янев от РЗС, че срещу него са водени преписки за нарушения.
Депутатът от ГЕРБ припомни, че настоящият директор на агенция „Митници“ Ваньо Танов е окачествил „като глупости твърденията на лицето Яне Янев“. „Срещу мен не са водени никакви проверки, никакви преписки“, каза още Петров. По думите му, ако е имало някакъв материал или информация за извършени от него нарушения, той е щял да бъде първият освободен регионален директор. Освен това такава информация би била използвана и от политическите опоненти на ГЕРБ по време на предизборните кампании, поясни още той. Според него личните нападки срещу него са резултат на конфликта му с Алексей Петров във връзка със сигналите за ислямски фундаментализъм в община Гърмен. Позицията на Иван Петров е била, че акцията в Рибново е била показна и безсмислена.
„Аз смятам, че огромната вина на предишното правителство, в това число на Петко Сертов и най-вече на премиера, се състои в това, че те просто създадоха една структура, която до известна степен възстанови старите прийоми на Държавна сигурност“, заяви депутатът от ГЕРБ, визирайки ДАНС. Той допълни, че агенцията се е ползвала за политически поръчки. /КРОСС/