Зодия СТРЕЛЕЦ -хороскоп

По своя път по еклептиката след Скорпион Слънцето продължава към знака на Стрелец. Това е деветият дом, който то посещава. Родените там са надмогнали драмата на предходния знак – да надживеят страстите. Родените под знака на Стрелец имат задачата да се извисяват над собствените желания, да пренебрегнат себе си, за да издигнат в мислите си увереността за всеобщата валидност на правилата и законите. Техният стремеж към лична свобода – физическа и духовна, е всъщност опит да се предостави на човечеството възможността да прозре необходимостта от сближаване не чрез чувства и желания, а чрез идеи. Тази предопределеност идва и от силата на звездата Антарес, която осветява изключително ярко дома на Стрелец. Под напора на нейната сила и качества, повече от родените под знака се стремят към успех и популярност в обществото, без да се замислят за цената, която трябва да заплатят.
Всъщност, именно знакът Стрелец и неговите представители, са хората, които могат да представят една химерична идея като обикновен прагматичен ход и след като настъпи мигът на провала и разминаването между реалност и мечта стане очевидно, да останат равнодушно безучастни.
Това тяхно поведение, което е повече поза за самозащита, отколкото високомерие, те наследяват от символа на техния знак – кентавъра. Получовекът-полуживотното е стъпило здраво върху земята с тежестта на опита си, но гледа към небето с преизпълнен с надежда човешки поглед.
Двойнственото начало тормози отвътре този активен, “мъжки” знак и не му дава миг спокойствие, водейки го през живота от състезание към състезание, от промяна към промяна, от пътуване към пътуване.
Не е задължително всеки Стрелец да извърши всички тези предразположения на знака си в течение на своя живот. Достатъчно му е обаче да смята, че може да го постигне. Това му пречи да култивира адекватните пропорции между своите представи за времето и пространството и универсалните.
Ето защо, категорията време за Стрелеца тече не само в различни посоки, следвайки идеите му, но и с различна скорост. Тези несъответствия се проектират и върху отношението към секса, където те не познават скрупули и предразсъдъци.
За тяхната любовната игра и сексуалното преживяване са начин за себедоказване и демонстрация на възможности, състезание, което те непременно трябва да спечелят. Чрез победата си над партньора, те стигат до вътрешното убеждение, че могат да надвият противниците си и във всяка друга борба – например, в надпреварата за служебен пост или в гонитбата за обществен авторитет.
За победата Стрелецът не пести сили и не пресмята средствата. Тук той действа подобно на останалите два знака, подвластни на “огнената” стихия – Овен и Лъв, но при него акцентът пада не върху интензивността на действията, а върху тяхното разнообразие. Затова изглежда напълно естествена бързата и многобройна смяна на лицата, на които се оказва благоволението да бъдат негови спътници, макар само на кратки отсечки.