Зодия РИБИ – хороскоп

Последният, дванадесетият знак върху лентата на Зодиака държи отворена врата към новото начало. Това е знакът на Риби, чийто дом Слънцето посещава всяка година между 19 февруари и 20 март.
В нашето съвремие, през 2000 година ние трябва да се разделим с една епоха и да приемем този факт като нещо естествено, следващо хода на историята. Раздялата с хилядолетието за Риби обаче е труден, тежкоподвижен процес.
Мястото върху Зодиака, заето от Риби, е едновременно неговата най-ниска точка, неговият символен край и заедно с това точката, от която тръгва ново начало.
За да могат да бъдат и верни на миналото, и готови за бъдещето, Рибите са дарени с вдъхновение, чувствителност и впечатлителност, неприсъщи на останалите знаци. Подобно е и значението на техния графичен символ – две, обърнати с гръб една към друга риби, плуващи в противоположни посоки.
Натурата на типичните представители не е подвластна на волята, а на фантазията и мечтите. А оттам до тайнственото, магическото и религиозното схващане за явленията остава само една крачка.
Рибите са знакът, който осветява душите ни за вярата и съзнанието ни за непреходните ценности. Логично е и отношението им към любовта и секса да бъде завладяно от магията на ефирността и тайнствеността.
Другите представители на Зодиака проявяват на различни равнища своята воля – от сферата на чувствата (Овен – Близнаци), през сферата на материалното (Рак – Скорпион) до сферата на обществените процеси (Стрелец – Водолей).
При родените Риби проявленията на волята са приглушени до краен предел и замествани от силата на убеждението и вярата. Тези качества придобиват изключителна съдбовност при онези типични представители, които са родени в минутите около полунощ.
За разлика от останалите единадесет знака, Рибите са най-често подвластни на и на взаимовръзките между рожденото им Слънце и останалите планети. Планетните влияния разделят живота им на периоди, през които техният характер се променя до неузнаваемост, различни са и вижданията им за света, за любовта и партньорството.
Всичко това, придава особено звучене на техните проявления и усложнява общуването им с околните. Обърква и затруднява всеки човек при избора на поведенчески модел в тяхно присъствие.
Кривата на проблемите при родените Риби не следва идеята, че с годините и опита светът изглежда по-разбираем. В зряла възраст те се страхуват от излъгване и провал не по-малко, отколкото през ранните години.