Зодия РАК – хороскоп

Родените под този мъжки, кардинален и носещ една от основните греди в конструкцията на Зодиака знак, се стремят да изглеждат устойчиви и авторитетни (на моменти успяват и себе си да заблудят) в очите на околните. Това се е превърнало за тях не само в основа на мисленето им, но е и основополагащ камък в тяхното отношение към любовта и емоциите. Те биха си ги позволили само, ако не накърняват авторитета и достойнството им. Под стабилния си и ъгловат вид (предначертан чрез символа – рак под черупката) мнозинството, родени под този знак крят нежна и изключително емоционална същност. Изненадващ факт е твърдението, че тези животни са неустойчиви на промените в климата и по-чувствителни в околната среда, отколкото може да се предполага.
Принадлежността му към “водния” тригон, наред със знаците на Скорпион и Риби, пояснява причината за тромавостта и “спънатостта” по отношение на излиянията. Чувствата винаги са имали потребност от повече простор и свобода на действие, отколкото може да им предложи по-тежката плътна структура на водата.
За да се разпали любовта на Рака, той трябва истински да хлътне много дълбоко в смесицата от емоции и желания, копнежи и нереализуеми мечти. За разлика от предходния знак, Близнаци, родените Рак са в състояние да продължават един контакт или връзка, когато осъзнаят, че са напълно изчерпани и лишени от съдържание. Причината? Тя е ясна: Ракът помни разлива на чувствата и страстите в началото на любовния контакт. Отговорността към това, което е било, и страхът да не пропусне да отдаде някому дължимото, го принуждават твърде често да прави компромиси, които обикновено имат висока цена – заплаща за тях със собственото си здраве и добро самочувствие.
Затова е и препоръчително да срещнете своя партньор Рак през втората половина на живота му. През младостта той лесно се подмамва от добрите материални възможности, които ще му позволят да пътува и да докосне разнообразието на света. Тогава той още разчита да се справи с живота си, най-вече, благодарение на мускулите си, на своя идеализъм, на романтичните си идеи. С тях родените под знака Рак съумяват да се разделят и то без особено съжаление, през зрялата си възраст, но вече са направили поне по един неправилен избор и пазят отговорността си към него, като най-ценен трофей.