Зодия КОЗИРОГ – хороскоп

Докато пресича територията на знака на Козирог, Слънцето се намира в своя десети дом. В съзнанието на астролога той се свързва с потребностите на обществото като цяло: в знака на Козирог и четирите стихии (“огън”, “земя”, “въздух” и “вода”), зародили живота, вече са изявили напълно своите характеристики. До символния край на еклиптиката – видимият път на Слънцето, трябва да прекосят още териториите на Водолей и Риби, чиито качества като знаци, съответно подвластни на “въздуха” и на “водата”, не са в състояние да променят твърдото и “земно” (Козирог) отношение към света.
Козирогът е предопределен от звездната съдба да се погрижи за жизнения минимум и за материалното обезпечаване на всеки индивид и да обезпечи възможността следващите два знака да ги поделят с другите, това, което е събрал.
Звездите изискват от родените през дните от 21 декември до 19 януари да трупат и кътат, да градят устойчиво и сигурно. Вероятно поради тази причина, първата половина от живота на родените под знака на Козирог премина тягостно, в напрегнат труд и целенасочени действия, насочени към една заветна цел – постигане на финансова независимост. Така те смятат, че изпълняват задачата си – да изградят дом не само за себе си, но и за цялото човечество. Не по-малко време и усилия са необходими на всеки Козирог, за да осъзнае своето участие в процеса на взаимността в любовта и секса.
Сериозността, присъща на този знак и през годините на младостта, прави от първите му стъпки в секса трудна и непривлекателна задача. Вероятно затова е разпространено схващането, че представителите на знака Козирог не бързат да създават семейство, а гонят кариера.
Най-често обаче мнението на околните, които дори си позволяват да подхвърлят намеци за скалата на тяхната потентност и фригидност, дори достига до ушите им. Те са напълно наясно със своята природа и знаят, че огънят в тях е дълбок и траен, но е нужно време и убедителност, за да излезе пламъкът над повърхността.
Дългото “загряване” на типичния Козирог за любовта и секса категорично е обвързвано с разбирането му, вменено чрез влиянието на звездите, че едно вече взето решение не трябва и не може да бъде игнорирано по никакъв повод и по никакъв начин. Разделите, които, разбира се, се случват и в живота на Козирог, биват възприемани като генерални провали и споменът за тях те се опитват да удавят с работа и с усилна интелектуална дейност, увеличавайки професионалните си задължения.