Зодия ВОДОЛЕЙ – хороскоп

Тогава, когато всичко е простено – човекът е намерил дом за своите желания и страсти (от Овен до Рак), постигнал е реализация на способностите си (от Лъв до Стрелец), и е създал покрива над всичко това (Козирог) с преминаването на Слънцето през територията на знака Водолей идва времето на изобретателността, ексцентричността, на радостта от срещата със себеподобните.
Водолеите са хората, които си позволяват да експериментират не само с другите, но и със себе си. Готови са да изложат на опасност вече добити материални ценности или контакти, без дори да мислят за последиците.
За родените под този знак времето тече по различен начин. Техният живот обикновено следва острите издигания и спадове на синусоидата. Типичните представители са изключително трудни за общуване и приобщаване към групата. Те не се нуждаят от чуждите съвети, за да следват своя път, не чакат разрешения и не страдат от предразсъдъци. Проблематично е да се разбере кога са склонни да чуят чуждото мнение и кога – с интуицията си, ще се окажат толкова близко до вашите мисли, че вие ще си помислите, че през целия път са били верни ваши спътници. И не грешите.
Типичните Водолей са склонни да превъзмогват необходимостта от правила и норми, дори когато застават пред съвършено нови задачи. Подобно е и поведението им в една любовна връзка. Те се впускат в контакта спонтанно и с желание за промяна, без да осмислят последиците от своите намерения. Но в същото време са толкова сериозни и задълбочени, че никому не би хрумнало, че и те изпитват колебания, присъщи на всички представители на “въздуха” (наред с Близнаци и Везни).
Оттам и идват големи разминавания в любовта и чувствата. Статистически погледнато, Водолеите преживяват най-много несподелени любовни истории. Те съпътстват непрекъснатите им усилия за излизане от хватката на материалните затруднения, които рядко оставят мислите им спокойни. Съчетанието между житейски затруднения и разочарования обаче не смогва да надиграе жизнеността им.