Зодия ВЕЗНИ – хороскоп

Историята на астрологията разказва, че векове преди нашата ера знакът на Дева и този на Везни, както и част от датите, които в съвременния свят принадлежат на знака на Скорпиона, са били обединени в един общ знак.
Постепенно, времето и развитието на света прокарали различия между чертите на проявление на хората, родени през различните месеци, включени в мегазнака.
Не трябва да забравяме, че основата на съвременната астрология – класиката в жанра, е именно огромният емпиричен опит, натрупан с времето. Към това се добавя именно анализът на процесите, които движат не само Космоса, но и неговата проекция – микрокосмоса. Това е нашият свят, с цялата сложност на обществените процеси, и човекът – като негов участник и организатор.
Именно в знака на Везни се събират енергиите, получени при срещата на отделната личност с обществото. Не случайно се говори, че девизът на родените под този знак е: “Прави каквото можеш и остави и другите да правят същото”.
Разбира се това е невъзможно без голям запас от енергията на дипломатичността и лавирането, за което Везните са събирали сили през периода, докато Слънцето се е намирало в предходния знак – този на Дева.
Знакът на Скорпион, който следва, ще издигне тази им способност в култ, за да може после да се разкае и да я развенчае.
Везните обаче не забравят да я използват винаги, когато им е изгодно, защото за разлика от Скорпиона, на тях им липсват неговите издръжливост и търпение по отношение на чувствата и любовта.
Ако Везните можеха да се накарат да изтърпят собствената си инициативност да отведе започнатото дело докрай, те много по-рядко щяха да попадат в капаните на чувствата. Но обикновено те се уморяват доста преди да се е стигнало да приказки за обвързване и брак и се задоволяват с флирта, доволни от впечатлението, което са произвели.
Вероятно това не е някаква самоцелна игра, а много дълбоко вкоренено импулсивно действие, което ги предпазва – по принцип от задълбочаване на отношенията и естествено, от потенциален конфликт или разочарование.
Те, родените под седмия знак на Зодиака, държат най-вече на думата “мир”. Цената, която трябва да платят, не ги притеснява, защото не те са тези, които си отиват последни.
Първостепенна грижа на Везните е да подсигурят красивата рамка на събитията, да се наслаждават на събитията, да се наслаждават на овациите, които им изпращат, и с които възнаграждават усилията им, но не възнамеряват да говорят за това, което ще последва, когато фанфарите замлъкнат. За тази част от живота трябва да се погрижи друг – този, който е имал удоволствието да бъде ощастливен от тяхното внимание.
Дори, когато години наред общуват с един партньор, за родените Везни продължава да е важно наоколо да витае романтична аура. Затова са и готови да се отдръпнат и затворят в себе си, ако нечий нехаен жест развали подбирания с усилия и вкус интериор за любовна среща.