Зодия БЛИЗНАЦИ – хороскоп

Двойствеността и двуединството на хората, родени под този знак, се налага да бъде не само приета, но и разбрана. Те са природно неделимите близнаци (според разпространения символ на знака), които искат да погледнат света от още един ъгъл. Назад във времето, родените през май и в началото на юни хора, са принадлежали към тринадесети знак от Зодиака. Те са обособявали отделна група в семейството на астрологичните знаци. Истинските причини за нейното съществуване се коренят в природата на зодиакалния кръг и в спецификата на движение на Слънцето.
Чрез опознаването на природата на впечатленията, които трупа Слънцето при посещението си на всеки дом, всяка година през дните от 21 май до 20 юни, ние е трябвало да се убедим, че само единството на противоположностите, само цялото имат значение и са знак за нещо. Природата на знака Близнаци показва, че без единството на полюсите няма цяло, няма развитие. Без “мъжкото” начало не може да съществува “женското” и обратно. Нюансите, които ние, сега работещите и ползващи познанието на астрологията, приписваме към проявите на мъжете или жените, представители на даден знак, са най-необходими и най-намясто именно при знака на Близнаци. Тези хора са изключително разностранни и единствено силата на пола, която няма пряко отношение към звездните положения, а е проявление на наследствеността, може да ни ориентира в техния характер. Към сегашната ни тема: емоциите и изявата на родените Близнаци в любовта и секса, повечето от тях се отнасят с присъщата на подвластните на елемента “въздух” студенина. Тези хора търсят обща духовна основа, на която да развият партньорство. Те се и любознателни до толкова широки граници, че често дразнят околните. Това е и едно от причините за неособено ласкавото мнение за способността им да се отдадат напълно само на едно-единствено чувство или една личност.
В какво обаче може да сте напълно сигурни, когато имате партньор Близнаци? Ще трябва да се подготвите за много и дълги разговори, обсъждания и обмисляния, чиито теми за околните изглеждат дребни и незначителни. Не успеете ли да се съгласите към тази постановка на нещата, бъдете сигурни, любовта вече си е отишла, чувствата са охладнели и вие скоро ще разберете, че не може да разчитате на думата партньорство. И все пак, ако искате да предизвикате Близнаци към физически контакт и да ги спечелите за секс и любов, първо погрижете се да им бъде интересно, да им предложите да открият сфери от живота или света, за чието съществуване не са подозирали. Всъщност, вие така сте пропътували по-дългата отсечка до целта – среща и партньорство с Близнаци.
Тяхната нервност е пословична и вероятно тя и причина бързо да им омръзва всичко, което ги заобикаля. За тях почивката и отпускането са толкова безсмислени, колкото и необходими. Те се поддават най-вече на ласките и ласкавите думи, които за тях са не само по-важни, но и задължителни, за разлика от насилния секс.