За часове криминалисти на СДВР разкриха и задържаха извършителка на тежко криминално престъпление

На 40-годишната И.Г. е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа

Столичните криминалисти започнаха разследването веднага след сигнала за тежкия инцидент в кв. “Орландовци”, получен вчера минути  след полунощ. 33-годишен мъж бе ранен смъртоносно и почина на път за болницата. Тогава на мястото бе извършен оглед, бяха разпитани и две жени, които твърдяха, че раненият – техен познат, е потърсил помощ в дома им и с кола го отвели в болницата.
В хода на оперативните действия криминалистите установили, че 40-годишната И.Г. и починалият мъж живеели на семейни начала. Това наложило повторен разпит с дамата, при който били засечени противоречия в показанията. Те били индикирани и при теста с детектора на лъжата, проведен в Института по психология – МВР. Когато И.Г. разбрала, че е разкрита, тя направила пълни самопризнания за извършеното престъпление. Станало ясно, че двамата след солидна употреба на алкохол се скарали, а при последвалия сблъсък И.Г. грабнала ножа и нанесла смъртоносните удари. Ножът и кърпата, в който той бил увит, са открити при повторно претърсване в кофа за боклук.
Със санкция на СГП на И.Г. е наложено 72-часово задържане. Работата по документирането на престъпното деяние продължава.