За броени часове столичните криминалисти задържаха автора на тежко криминално престъпление

Снощи в 19.30 часа в оперативния дежурен център на СДВР от тел.112 е получен сигнал за прострелян мъж в автомобил на ул. “Щросмайер”. Пристигналият на място полицейски екип заварил шокирания шофьор на л.а. “Субару”, а до него на предната седалка – безжизненото тяло на 41-годишния мъж. По време на огледа експертите изземат дактилоскопни следи и веществени доказателства.
По думите на шофьора всичко станало внезапно, докато двамата и техният познат В.Г. /44 г./, който седял на задната седалка, пътували в колата. Изведнъж В.Г. извадил пистолет и стрелял в спътника си. После насочил оръжието към шофьора и го заставил да кара из софийските улици. В района на ж.п. прелеза до ул. “Щросмайер” водачът успял да спре за секунди, да избяга от колата и да потърси помощ в близка бензиностанция, откъдето подал и сигнала. През това време нападателят изчезнал.
Криминалистите бързо заградили района, където установили и задържали извършителя. В.Г. е регистриран за употреба на алкохол при шофиране, поясняват от столичната дирекция, а жертвата му  е криминално проявен за отвличане и хулиганство.
По случая е образувано досъдебно производство по описа на СДВР.