За броени часове служители на сектор “Криминална полиция” – ОДМВР Бургас задържаха извършителите на грабеж от бензиностанция

Операцията е проведена съвместно със служители на Пето РУМВР. За 24 часа в полицейския арест ще останат тримата мъже

Два часа след извършения въоръжен грабеж на бургаска бензиностанция служители от сектор “Криминална полиция” – ОДМВР Бургас и Пето РУП установиха и задържаха трима мъже, съпричастни към престъплението. Те са бургазлии, за които няма данни да са криминално проявени.
Припомняме, че сигналът за извършения въоръжен грабеж бе получен в Пето РУМВР около 3.54 часа тази нощ. Пристигналите на място полицейски служители установиха, че минути преди това маскиран мъж нахлул в търговската част на бензиностанцията и насочил пистолет към 27-годишна касиерка и 23-годишен неин колега. След като грабнал неколкодневния оборот в размер на 20 000 лв., той ги заключил в офис-помещението. Малко по-късно служителят в бензиностанцията успял да разбие вратата и подал сигнал до полицейските служители с паник-бутона. Продължават оперативните и следствено-издирвателни действия за документиране на случая, както и установяването на тяхното участие в престъплението.