Захарна война под Аязмото

futbol4„Труден мач, Литекс е най-стабилният български отбор в момента, но при открита игра и ние имаме своите шансове“, пестелив беше треньорът на Берое Илиан Илиев. След катастрофалната загуба от пернишкия Миньор 0:3 бившият национал е в открита война с шефовете, като това допълнително ще демотивира беройци.

Днешната серия от традиционно кървавите битки между Берое и Литекс под Аязмото придоби захарен привкус. Солидни премии ще получат домакините, ако спрат лидера. Те идват от Руси Данев, един от собствениците на Захарни заводи – Горна Оряховица. От години заралията води люта битка за „сладкия“ пазар с шефа на ловчанлии Гриша Ганчев. При победа с два и повече гола премията ще бъде двойна, увери Данев. Единственото му притеснение било публичната зависимост на главния рефер на срещата Ристо Христосков от Гриша Ганчев. От години благоевградчанинът бил негов дистрибутор на захар в Македония, твърдят в Стара Загора.
Освен с епизодични премии от хора като Данев Берое ще кърпи бюджета от продажба на играчи. Единственият национал Иво Иванов е с единия крак в Черноморец, потвърди и шефът на управителния съвет на заралии Дамян Георгиев. „Акулите“ първи са проявили интерес към централния защитник на зелено-белите. „Няма да го пуснем за жълти стотинки, още повече че и други грандове го искат“, каза Георгиев. Берое иска 300 хил. евро за здравеняка. С тези пари отборът спокойно щял да завърши есенния полусезон и ще проведе нормална подготовка за пролетния.
Матей Бонев

в-к Стандарт