Затвориха пътя Русе-Варна

Отворени за движение и проходими при зимни условия са основните пътища от републиканската пътна мрежа. Обстановката в страната постепенно започва да се нормализира, след обилните снеговалежи през деня, съобщиха за Дарик от пътната агенция. Частично затворени за движение са единствено пътят Русе-Велико Търново и Русе-Варна, където има и закъсали автомобили.

Въведено е ограничение и през Ришки проход, където се забранява движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, а останалите автомобили трябва да са оборудвани с вериги. За контролиране на въведеното ограничение е изграден контролно-пропускателен пункт на пътя Шумен-Карнобат, до град Смядово.

В Разградско са изградени три КПП-та – в Цар Калоян, на изхода на Разград и заради закъсали автомобили е затворен временно пътят към Исперих. Забраната ще е в сила, докато бъдат отстранени от шосето.

Силен снеговалеж затруднява движението по пътищата в област Велико Търново, съобщиха от областното пътно управление. По искане на пътните служби в Стара Загора Проходът на републиката/Хаинбоаз/ временно е затворен за почистване. Тежкотоварните автомобили могат да преминават участъка от главния път София-Варна от Велико Търново до границата с област Търговище само ако са оборудвани с вериги. Същото ограничение е въведено и за камионите, които пътуват от Русе за Плевен и за Велико Търново, добавиха от пътното управление.

Отворена за движение и в двете посоки за всички видове автомобили е АМ „Тракия“.

Задължително с вериги трябва да се движат автомобилите, преминаващи през проходите Рожен, Превала и през Пампорово, както и по пътищата Гоце Делчев-Доспат и Батак-Доспат. В тези участъци е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Около 10 см е новата снежна покривка. По усойните места са възможни заледявания./DarikNews/