Засилените мерки на ГД “Гранична полиция” по пресичане на контрабандата с акцизни стоки продължават

Една сръбска гражданка, пътуваща във влака Белград-София,  е била задържана вчера сутринта,  след проверка от мобилна група за контрол и наблюдение сформирана със заповед на директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” – Драгоман. В багажа й са  били открити 99 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. По указание на дежурния прокурор  срещу нея ще бъде образувано досъдебно производство.
В тавана на друго купе  и в личния багаж на четирима пътници в същия влак  са намерени укрити 68 кутии цигари от различни марки, без  бандерол. На нарушителите са съставени актове за митническо нарушение.
На 21 май т.г.  на ГКПП – Оряхово, мобилна група за контрол и наблюдение сформирана със заповед на директора на Регионална дирекция “Гранична полиция” – Русе и Митница Оряхово е извършила проверка на влизащите в страната товарни автомобили “Мерцедес” и “Даф” с българска регистрация. При  проверката са открити  – неописани в съпровождащите товара документи  – 25 кашона с по 24  бутилки бира, китайско производство и   над 6 600 чифта мъжки обувки. Стоката и товарните автомобили са задържани на пункта.
На ГКПП – Калотина, по искане на Гранична полиция, е извършена щателна митническа проверка на турски гражданин, влизащ от Сърбия. При проверката са намерени недекларирани 30 000 евро. Съставен е акт за митническо нарушение,